Opet na terenu
6

Edin Džeko se oporavio puno brže od predviđenog i vratio u prvu postavu Rome

K. H.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko oporavio se od povrede jagodične kosti i susret 3. kola grupne faze Evropske lige protiv Borussije M'gladbach počet će od prve minute.
Džeko je povredu doživio u susretu protiv Cagliarija 6. oktobra 2019. godine kada je dobio udarac u lice, a nakon odlaska u bolnicu ustanovljeno je da je došlo do loma jagodične kosti te je odmah podvrgnut operaciji.

Zbog povrede lica, Džeko je propustio utakmice nogometne reprezentacije BiH protiv Finske i Grčke, a iako se predviđalo da će van terena biti još dvije ili tri sedmice, Dijamant se oporavio puno brže od očekivanog i već u susretu protiv M'gladbacha počinje igra od prve minute.

Džeko je prije sedam dana počeo s laganim treninzima, da bi prije četiri dana dobio priliku u meču protiv Sampdorije kada je ušao s klupe.

S obzirom na to da je povreda još uvijek svježa i da se Džeko sigurno nije u potpunosti oporavio, zbog čega će nositi i zaštitnu masku, za nadati se da u meču Evropske lige neće doći do neke nove i teže povrede zbog koje bi sigurno zažalila i Roma, ali i selektor Zmajeva Robert Prosinečki.