Uoči mančesterskog derbija
205

Edin Džeko: Ponedjeljak je "dan D"

Klix.ba
Džeko svjestan značaja utakmice s Unitedom (Foto: AFP)
Džeko svjestan značaja utakmice s Unitedom (Foto: AFP)
Ponedjeljak, dan kada će Manchester City i Manchester United odigrati utakmicu koja će vjerovatno riješiti pitanje prvaka Engleske, naš reprezentativac Edin Džeko nazvao je "danom D".

Džeko, svjestan značaja sutrašnje utakmice, na svom je Twitter profilu napisao "sutra je dan D. Naprijed City". Džeko je u susretu iz prvog dijela sezone postigao dva gola u pobjedi Cityja od 6:1 na Old Traffordu.

Podsjećamo da su obje ekipe odigrale 35 utakmica. Manchester United je prvi na tabeli sa 83 boda, dok je City mjesto iza sa 80 bodova.

Značaja utakmice svjestan je i trener Cityja Roberto Mancini koji je poručio igračima da imaju jednu šansu da prekinu niz od 44 sezone bez titule.

Mancini je rekao da će u svom govoru prije utakmice upozoriti igrače da ne propuste priliku da uđu u historiju.

"Imamo samo jednu priliku, jer je United izgubio bodove protiv Evertona. Jedna šansa. Nakon 50 godina, United i City igraju utakmicu za titulu prvaka", rekao je Mancini.

Iako oba tima imaju još dvije utakmice na rasporedu, sir Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, rekao je da će titulu osvojiti pobjednik meča na Etihad stadionu.