Novi gol Dijamanta
134

Edin Džeko pogodio za pobjedu u Nizozemskoj, Fenerbahče je u grupi Konferencijske lige

D. P.
Novi dobar nastup kapitena Fenerbahčea (Foto: Fenerbahče SK)
Novi dobar nastup kapitena Fenerbahčea (Foto: Fenerbahče SK)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko sa svojim Fenerbahčeom izborio je plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, a i u večerašnjoj utakmici protiv Twentea postigao je gol.
Džeko i njegov Fenerbahče večeras su savladali Twente na gostovanju rezultatom 1:0 i tako ovjerili trijumf iz prve utakmice kada su odradili većinu posla i pobjedom 5:1 gotovo pa su osigurali plasman dalje. Večeras im je bilo potrebno samo da odbrane tu veliku prednost, što se na kraju i desilo.

Utakmica je obilovala tenzijama, posebno u prvom poluvremenu. Sudija Fabio Maresca u prvom dijelu podijelio je čak sedam žutih kartona, a na obje strane bilo je "kandidata" i za crveni karton.

Jedini gol vidjeli smo u 72. minuti. Joshua King je napravio fantastičan prodor po lijevoj strani, oboren je nakon starta, a sudija iz Italije pokazuje na bijelu tačku.

Edin Džeko je preuzeo odgovornost i vrlo sigurnim udarcem iz jedanaesterca pogodio za vodstvo Turaka. To mu je već peti pogodak u dresu novog kluba, a ima i tri asistencije otkako je ljetos stigao iz Intera.

Tako je naš reprezentativac donio pobjedu svom timu, ali i plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Rezultat i strijelac:

Twente - Fenerbahče 0:1 (Džeko 72')