Nogomet
344

Edin Džeko: Osjećam se fantastično, drago mi je što sam s Pjanićem u istom timu

Piše: D. B.
Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko postigao je sinoć svoj prvi gol za Romu u talijanskoj Seriji A. On i naš Miralem Pjanić su postigli po gol u pobjedi Vučice nad Juventusom rezultatom 2:1. Bh. Dijamant u izjavi nakon utakmice nije krio svoje oduševljenje.

"Bilo je fantastično. Od prve do posljednje minute smo igrali odličnu utakmicu protiv sjajne ekipe. Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu", izjavio je Džeko nakon utakmice.

Za pobjedu su igrači Rome uložili mnogo truda.

"Trener nas je dobro pripremio, rekao nam je da izađemo i napravimo presing. Uradili smo dobar posao, morali smo mnogo raditi da pobijedimo u ovoj utakmici", rekao je napadač Rome.

Gol protiv Juventusa je bio Edinov prvi u Seriji A.

"Osjećao sam se fantastično, bilo je mnogo emocija zbog jednog gola. Čekao sam ovaj prvi gol u Seriji A i to se dogodilo večeras. Veoma sam sretan, zbog sebe, zbog tima i navijača. Svi smo zaslužili ovu pobjedu", kazao je Džeko.

Pohvalio je svog saigrača iz reprezentacije Miralema Pjanića, koji je postigao lijep gol iz slobodnog udarca. Dodao je da mu je drago što su sada i klupski saigrači.

"Znamo koliko je Mire dobar, on je jedan od najvažnijih igrača za naš tim. Njegov današnji gol nije ništa novo za nas. Znamo da može postizati ovakve golove i biti još bolje. Drago mi je što smo sada u istom timu", istako je bh. reprezentativac.

Najavio je da tim mora zabilježiti pobjedu u narednom kolu.

"Ovo je druga utakmica, a sezona je veoma duga. Drugu utakmicu smo dobili, ali je veoma važno da dobijemo i sljedeći meč protiv Frosinonea, jer ako ne pobijedimo, ova današnja tri boda su uzalud", završio je Džeko.