Problem bi mogao biti u cijeni
0

Edin Džeko opet na meti Milana?

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Interes Manchester Cityja za Zlatana Ibrahimovića ponovo je navelo talijanske medije na priče u kojima Edina Džeku sele u redove AC Milana.

Roberto Mancini je prije nekoliko dana izjavio da bi rado u svom klubu vidio napadača Milana Zlatana Ibrahimovića, a da bi u suprotnom pravcu mogao krenuti mladi napadač Mario Balotelli koji nikako da se navikne na život i nogomet u Engleskoj.

Nakon najnovije izjave Zlatana Ibrahimovića da je pomalo umoran od nogometa gazda Milana Silvio Berlusconi mu je odgovorio da bi se mogao ošišati. Sve to daje naznake da se možda Ibrahimovićev boravak u Milanu približio kraju.

Prema informacijama Telelombardije City je spreman u zamjenu za Ibrahimovića ponuditi Balotellija, ali bi dopredsjednik Milana Adriano Galliani, ipak, u dresu Rossonera radije vidio bosanskog napadača Edina Džeku kojeg je već nekoliko puta bezuspješno pokušao dovesti.

Problem bi u ovom slučaju mogla biti Džekina cijena, jer je Milan najavio, barem tako kažu novinari Telelombardije, da bi u slučaju transfera mijenjao isključivo igrača za igrača, dok u Cityju ne žele čuti za takvu opciju.