Podigla se prašina
266

Edin Džeko nova meta Chelseaja, Conte ne želi Andyja Carrola

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko mogao bi od januara postati novi igrač londonskog Chelseaja, pišu talijanski mediji.

Plavci u januarskom prelaznom roku žele dovesti još jednog napadača, a prema izvještajima engleskih medija, trenutno najbliži dolasku na Stamford Bridge je napadač West Hama Andy Carrol.

Ipak, talijanski mediji pišu kako bi Chelsea u narednim danima mogao poslati ponudu na adresu Vučice za Emersona Palmierija, ali i Edina Džeku, koji je u susretima Lige prvaka protiv aktuelnog prvaka odigrao dvije sjajne utakmice.

Treba napomenuti da se oko transfera Carrola u Chelsea podigla velika prašina s obzirom na to da menadžer Antonio Conte ne želi Engleza u svojoj ekipi, a Džeko, koji je Plavcima postigao dva pogotka na Stamford Bridgeu u meču Lige prvaka, jedna je od transfer želja talijanskog stručnjaka.

Džeko se ranije dovodio u vezu s prelaskom u Kinu i Meksiko, ali je odbio te transfere jer još uvijek želi igrati na najvišem nivou. U prilog transferu Džeke u Chelsea ide činjenica da su navijači pružili podršku menadžeru Conteu kojem čelnici kluba dovode pojačanja bez njegovog pitanja, a navodo je Roman Abramovič ljetos po svojoj želji prodao Matića i doveo Bakayoka i Drinkwatera.

Također, izvori bliski klubu otkrili su da je i transfer Michyja Batshuayija urađen po želji Abramoviča, a od dolaska u Chelsea 2016. godine ovaj, napadač odigrao je samo 31 utakmicu i postigao je sedam pogodaka.