Godine su samo broj
133

Edin Džeko najbolji strijelac Evrope među veteranima, iza sebe je ostavio dva asa

N. M.
Džeko blista u dresu Fenera (Foto: Instagram)
Džeko blista u dresu Fenera (Foto: Instagram)
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko napravio je pravi potez kada je ljetos dres Intera zamijenio onim Fenerbahčeovim, gdje je vođa ekipe i najbolji igrač.

Dijamant blista u dresu istanbulskog velikana za kojeg je u Superligi Turske ove sezone postigao 10 golova, a specijalizirani nogometni sajt Transfermarkt objavio je zanimljiv podatak.

Naime, Džeko je najbolji strijelac u najboljih deset evropskih liga kada se u obzir uzmu samo veterani, odnosno napadači koji imaju 34 godine i više.

Džeko je s deset golova ispred dva asa Barcelone i Milana - Roberta Lewandowskog i Oliviera Girouda. Poljak i Francuz imaju po sedam golova, dok slijede Benficin Angel Di Maria i Fiorentini Giacomo Bonaventura sa po pet pogodaka.

Po četiri gola imaju Džekin saigrač Dušan Tadić i napadač Dynama iz Kijeva Andriy Yarmolenko, a po tri Brazilac Cassiano iz portugalskog Estorila, Dortmundov Marco Reus i Cristhian Stuani iz španske Girone.

Podsjetimo, Džeko Fener vodi ka tituli prvaka Turske pošto je ovaj klub lider na tabeli nakon 12 kola sa 31 osvojenim bodom.