Rezime kola
29

Edin Džeko i Sanjin Prcić obilježili vikend bh. reprezentativaca

Piše: N. K.
Edin Džeko (Foto: Facebook)
Edin Džeko (Foto: Facebook)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine imali su uglavnom uspješan vikend iza sebe, a obilježili su ga golovi kapitena Edina Džeke i Sanjina Prcića.

Džeko je igrao svih 90 minuta u pobjedi njegove Rome kod Chieva rezultatom 3:0, a sjajnu partiju krunisao je i dodatnom asistencijom. S druge strane, Prcić se nije mogao radovati svom golu nakon meča jer je njegov Strasbourg izgubio od Angersa (1:2).

Osim pomenutog dvojca, učinak minulog vikenda ostvario je i Miralem Pjanić, asistencijom za Juventus protiv Sassuola (3:0).

Ibrahim Šehić je branio za Erzurum, a 90 minuta za svoje klubove odigrali su i Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Edin Višća, Deni Milošević te Rade Krunić.

Begović i Ćivić rezerve

Amer Gojak je igrao do 70. minute za Dinamo, a Gojko Cimirot do 51. za Standard. S druge strane, priliku u drugom poluvremenu u svojim klubovima dobili su Muhamed Bešić, Ermedin Demirović i Kenan Kodro.

Asmir Begović je bio rezerva za Bournemouth, kao i Eldar Ćivić za Spartu. Bojan Nastić nije konkurisao za susret Oostendea, a Riad Bajić je propustio utakmicu za Basaksehir zbog povrede.

Kenan Pirić, Vedran Kjosevski, Toni Šunjić, Elvis Sarić i Goran Zakarić nisu nastupali jer je u njihovim prvenstvima još u toku prvenstvena pauza.

Minutažu i učinak ovog vikenda od igrača koji su bili na posljednjem spisku selektora Roberta Prosinečkog može ostvariti još Haris Duljević koji večeras sa svojim Dresdenom gostuje HSV-u.