Statistički najbolji napadač Cityja
109

Edin Džeko čak i priželjkuje povratak u Bundesligu

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Edin Džeko, 26-godišnji odlični bosanskohercegovački nogometaš, 2011. je godine došao u Manchester City kao veliko pojačanje, ali nikada se dosad nije ustalio u prvoj ekipi.

Premda je mnogo puta bio strijelac itekako bitnih pogodaka, te je uglavnom dobro koristio minutažu na travnjaku, trener Cityja Robert Mancini je uvijek imao veće povjerenje u druge napadače.

Ove sezone je Džeko statistički najbolji napadač Cityja, pa je u Premierligi postigao devet pogodaka u 18 nastupa, s tim da je vrlo često ulazio s klupe, što znači da je imao i manje minuta za isticanje nego li neki drugi igrači još uvijek aktuelnog prvaka na Otoku.

Dakako, takva njegova situacija je često poticala priče o njegovom odlasku.

"Naravno da ne mogu potpuno ne razmišljati o odlasku, jer se često priča. No, pokušavam se koncentrirati na sebe, klub i što bolje igre. Ne mogu ništa drugo i to je jedino ispravno", rekao je za Sunday Mirror Džeko i nastavio:

"Ponavljam da ne mislim o drugim klubovima. No, moram reći da me povratak, primjerice, u Bundesligu intrigira. Ne bih imao ništa protiv povratka, dapače, možda bi to bilo i dobro za moju karijeru", rekao je igrač koji je od 2007. do 2011. godine, igrajući za Wolfsburg, postigao čak 66 prvenstvenih pogodaka u 111 utakmica.