Dva gola u pet minuta
121

FOTO+VIDEO / Edin Džeko briljirao u pobjedi Cityja protiv Norwicha

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Bh. reprezentativcu Edinu Džeki trebalo je samo pet minuta igre da u pobjedi Manchester Cityja protiv Norwicha na Carrow Roadu (4:3) postigne dva pogotka.

Građani su odlično otvorili utakmicu na gostovanju kod Norwicha u kojoj je na početku briljirao bh. reprezentativac Edin Džeko. Dijamant je već u 2. minuti zatresao mrežu domaće ekipe na Carrow Roadu. Asistent kod pogotka bio je Samir Nasri.

Nogometaši Norwicha nisu se stigli oporaviti od ranog vodstva gostiju kada je Džeko povećao prednost na 2:0 nakon dodavanja Aguera. Igrao se 5. minut.

Gosti uspijevaju smanjiti vodstvo iz slobodnjaka u 15. minuti. Šutirao je Pilkington, lopta je prošla kroz živi zid i završila u mreži Harta.

Građani su u 44. minuti ostali s igračem manje nakon isključenja Samira Nasrija, no brojčana nadmoć nije pomogla domaćoj ekipi.

Nogometaši Cityja nastavili su furiozno i u drugom poluvremenu. U 50. minuti Sergio Aguero posprema loptu u mrežu i povećava rezultat na 3:1.


NOR 0 CIT 1 @SpheraChannel by SpheraChannel

Ipak, Russell Martin vraća domaćine u igru u 63. minuti smanjivši na 3:2. Sporna situacija desila se u 67. minuti kada je Džeko primio loptu na grudi, probio se po desnoj strani i snažno šutirao. Lopta se odbila od stativu, udarila u golmana Norwicha Marka Bunna i završila u mreži.

Iako se činilo je Dijamant postigao hat-trick, gol je priznat Bunnu.


NOR 0 CIT 2 @SpheraChannel by SpheraChannel

I nakon ovog vodstva Cityja, Norwich se uspijeva vratiti. Strijelac je u 75. minuti ponovno bio Martin.

Deset minuta prije kraja susreta, Roberto Mancini zamijenio je Džeku, koji je odigrao odličnu partiju. Umjesto Dijamanta u igru je ušao Joleon Lescott. Rezultat se do kraja nije mijenjao, a City je ubilježio vrijednu pobjedu od 4:3.

Stoke, za koji nastupa bh. reprezentativni golman Asmir Begović, na svom terenu je odigrao neriješeno 3:3 sa Southamptonom.


Hat trick Dzeko @SpheraChannel by SpheraChannel

Premierliga, 20. kolo:

Sunderland - Tottenham 1-2 (O'Shea 40 / Cuellar 48-ag, Lennon 51) Aston Villa - Wigan 0-3 (Ramis 3, Boyce 52, Kone 56) Fulham - Swansea 1-2 (Ruiz Gonzalez 56 / Graham 19, De Guzman 52) Manchester United - West Bromwich 2-0 (McAuley 9-ag, Van Persie 90+1) Norwich - Manchester City 3-4 (Pilkington 15, Martin 63, 75 / Džeko, 2, 5, 67, Agüero 50)

Reading - West Ham 1-0 (Pogrebnjak 5) Stoke City - Southampton 3-3 (Jones 16, Upson 67, Jerome 90 / Lambert 10, Rodriguez 24, Wilkinson 36-ag)