Protiv Swanseaja
2

Ederson želio izvesti penal: Da je Guardiola rekao, šutirao bih i postigao pogodak

Klix.ba
Ederson (Foto: EPA-EFE)
Ederson (Foto: EPA-EFE)
Golman Manchester Cityja i reprezentacije Brazila Ederson kazao je u izjavi za engleske medije da je u meču protiv Swanseaja, koji su Građani dobili rezultatom 5:0, želio šutirati penal u finišu meča.

Novi prvak Engleske odigrao je još jednu maestralnu utakmicu u kojoj su apsolutno svi igrači briljirali, što najbolje govori pobjeda od 5:0, a na kraju meča golman Ederson priželjkivao je da šutira penal. Ipak, odgovornost je preuzeo Gabriel Jesus, ali golman Građana kazao je da bi do kraja sezone volio izvesti kazneni udarac.

"Čuo sam da pojedini navijači uzvikuju moje ime i pozivaju me da izvedem penal, ali je to na kraju uradio Gabriel Jesus. Da mi je trener rekao da šutiram, sigurno bih postigao pogodak. Nisam siguran kako bih izveo ostale prekide, ali siguran sam da dobro šutiram penale. Iskreno, volio bih da se to desi do kraja sezone i da postignem pogodak", rekao je golman Manchester Cityja.

Građani su za vikend protiv Swanseaja proslavili titulu prvaka, a do kraja sezone pokušat će doći do 100 bodova kojim bi srušili rekord Premiershipa, a također će pokušati postići što je moguće više pogodaka.

U ovoj sezoni Ederson je branio na 34 utakmice u Premiershipu, a čak 16 puta uspio je sačuvati svoju mrežu i primio je samo 25 pogodaka.