Pravni problemi
8

EA Sports "kažnjava" Ronaldinha zbog zatvora, fanovi Brazilca ogorčeni

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ronaldinho bi mogao biti uklonjen iz igrice FIFA 20 nakon što je brazilska legenda provela 32 dana u paragvajskom zatvoru zbog krivotvorenog pasoša.

Dvostruki najbolji igrač svijeta jučer je pušten iz zatvora i stavljen je u kućni pritvor nakon što je navodno platio kauciju od 1,5 milion eura.

Međutim, 40-godišnjak bi mogao biti izbrisan s popularne video-igrice, tvrdi argentinski Diario Ole, budući da EA Sports razmatra mogućnosti uklanjanja nekadašnjeg Barceloninog igrača iz igre.

Eliminisanje njegovog profila na najnovijoj verziji video-igrice bit će, kako se navodi, potrebno zbog pravnih problema. Ronaldinho trenutno ima četiri ICON kartice na FIFA Ultimate timu u rasponu od ocjene 89 do 95.

Najava potencijalnog izbacivanja Ronaldinha iz video-igrice naljutilo je njegove fanove na društvenim mrežama koji se ne slažu s takvim raspletom.

Podsjetimo, prošlog mjeseca on i njegov brat Roberto optuženi su za pokušaj ulaska u Paragvaj s krivotvorenim pasošima, a suočeni su sa šest mjeseci zatvora.