ATP Miami
168

Džumhur uprkos povredi preokrenuo protiv Eubanksa, meč posmatrao Zvjezdan Misimović

Piše: K. H.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur savladao je Christophera Eubanksa (ATP: 150) u meču 1. kola ATP turnira u Miamiju rezultatom 2:1 u setovima.

Američki teniser puno bolje je otvorio meč i nakon što je prvi gem riješio u svoju korist bez izgubljenog poena, već u drugom gemu napravio je break i stigao u vodstvo od 2:0. Eubanks je osvojio i treći gem, opet je svoj servis, a ključni trenutak prvog seta desio se u šestom gemu kada Amerikanac pravi drugi break i stiže u vodstvo od 5:1 te lagano privodi prvi set kraju za vodstvo od 1:0.

Damir Džumhur u današnjem meču imao je i podršku bivšeg bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića koji se nalazio na tribnama u Miamiju.

Odmah u prvom gemu drugog seta Eubanks je imao dvije break prilike, no Džumhur se izvukao i uspio je spasiti to, a onda su oba tenisera poprilično sigurno igrala na svoj servis. Vrijedi izdvojiti i dvije break prilike koje je imao Damir u šestom gemu, ali nije uspio napraviti razliku. Ipak, u desetom gemu pri vodstvu od 5:4, Džumhur pravi prvi break i stiže do poravnanja u setovima (1:1).

Treći gem imao je dosta sličnosti s drugim - oba tenisera igrala su sigurno na svoj servis. Break prilike bilježimo u šestom i semom gemu, no Džumhur jednom i Eubanks dva puta nisu uspjeli osvojiti gem na protivnikov servis.

Pri vodstvu od 6:5 u trećem setu, Džumhur je zatražio medicinski time-out, a nakon toga vidjelo se da bh. teniser ima velikih problema s povredom leđa. Pobjednika je odlučio tie-break u kojem se ipak bolje snašao Džumhur koji je smogao snage da odigra najbolje što može i plasira se u 2. kolo.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv Italijana Marca Cecchinata.