Težak zadatak
20

Džumhur danas protiv Cuevasa u prvom kolu Wimbledona

N. K.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (91. ATP) danas će u prvom kolu Wimbledona igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa (45. ATP).
Bit će to drugi duel ove dvojice tenisera, a prvi okršaj imali su prije dvije godine kada je naš teniser slavio 3:0 u setovima na US Openu.

Džumhur je nakon iznenađujućeg ispadanja s Roland Garrosa još u prvom kolu od 103. tenisera svijeta Antoinea Hoanga nešto bolje igre pružio prošle sedmice u turskoj Antalyji, gdje ga je u četvrtfinalu zaustavio Jordan Thompson.

S druge strane, Cuevas je na Roland Garrosu stigao do trećeg kola kada je od njega bolji bio Dominic Thiem, dok je prošle sedmice poražen već u prvom kolu Eastbournea od Nicolasa Jarryja.

Džumhur će na Wimbledonu tražiti i povratak u formu budući da je doživio ogroman pad na najnovijoj ATP listi, gdje je pao za čak 28 pozicija te je sada na 91. mjestu najboljih svjetskih tenisera.

Meč između Džumhura i Cuevas je zakazan za 15:30 sati, ali je zbog dužine ostalih mečeva za očekivati da počne sat ili dva kasnije.