Promjene na Grbavici
83

Dženis Beganović po drugi put u karijeri napustio Željezničar, ugovor nije produžen

D. P.
Beganović nije produžio ugovor s matičnim klubom (Foto: FK Željezničar)
Beganović nije produžio ugovor s matičnim klubom (Foto: FK Željezničar)
Polivalentni nogometaš Dženis Beganović po drugi put u karijeri napustio je matični klub Željezničar, nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor.

Beganović (27) karijeru je počeo u Željezničaru, a na Grbavici je igrao u dva mandata, ili čak tri ako ćemo računati posudbu u Metalleghe iz Jajca 2017. godine.

Na Grbavicu se vratio prošle godine, gdje je stigao iz Slobode te potpisao jednogodišnji ugovor. Beganoviću je taj ugovor istekao ovoga ljeta, a nakon što nije došlo do produžetka saradnje, ovaj nogometaš je napustio klub.

"FK Željezničar se zahvaljuje Dženisu Beganoviću na profesionalnom odnosu i doprinosu na terenu, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. Hvala i sretno", saopćili su iz FK Željezničar.

Za Plave je tokom karijere ukupno sakupio 87 nastupa, a od toga je 33 bilo u prošloj sezoni.

Ono što je bila Beganovićeva prednost, jeste da je korišten na gotovo svim pozicijama na terenu koje postoje. Karijeru je počeo kao ofanzivac, najbolje se snalazi na različitim pozicijama u veznom redu, a na Grbavici su ga ove sezone povremeno koristili čak i na pozicijama bočnog igrača.