Nogomet
6

Dženan Uščuplić: Zadovoljan sam, želimo nastaviti sa lijepom igrom

Klix.ba
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Bordo klub pobjedom je započeo pripreme u Sloveniji. Dobra igra i tri gola u mreži ukrajinske Zorye (Sarajevo je pobijedilo 3:1), nagovještavaju u ovoj fazi priprema velike mogućnosti prvog tima kluba sa Koševa.

Trener Sarajeva, Dženan Uščuplić, po završetku utakmice, istakao je svoje zadovoljstvo prikazanim na terenu.

"Rezultat nam je bio u drugom planu. Željeli smo vidjeti sve igrače koji su na raspolaganju. Mogu biti zadovoljan prikazanim, a naročito onim u prvih 60 minuta utakmice. U narednim utakmicama želimo nastaviti sa pružanjem lijepe igre, koja nas je krasila na kraju prošle sezone. Drago mi je što smo nastavili u istom stilu", kazao je Uščuplić za zvaničnu stranicu kluba.

Na jučerašnjoj utakmici nastup je zabilježio i Džemal Berberović, posljednje pojačanje Sarajeva u ovom prelaznom roku.

"Berberović zna gdje je došao. Ne treba mu puno vremena da se uklopi u ekipu. Iskusan je igrač, sa bogatom internacionalnom karijerom. Vjerujem da će odlično doći ovoj našoj mladoj ekipi", kazao je Uščuplić.

Posljednji gol na utakmici protiv Zorye proizašao je iz akcije mladih prvotimaca Sarajeva, Handžića, Duljevića i na kraju strijelca, Radovca.

"Mnogo me raduje dobar nastup naših mladih igrača. Iskreno, polažem velike nade u njih, jer sam radio sa njima u mlađim uzrastima. Nadam se da će se izboriti za minutažu. To je do njih, a moju podršku imaju", dodao je Uščuplić.

Narednu pripremnu utakmicu FK Sarajevo igra danas protiv Vardara iz Skoplja, s početkom u 17 sati.