Nogomet
72

Dženan Uščuplić: Miloš Stojčev je veliki čovjek i veliki igrač

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Dženan Uščuplić je imao razloga za zadovoljstvo nakon današnje utakmice Sarajeva i Širokog Brijega.

Posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme tokom kojeg su njegovi izabranici bili potpuno dominantni, postigavši dva pogotka uz veći broj prilika i poluprilika pred golom Antonija Solde.

“Cijelim tokom meča smo pravili pritisak na goste, bili smo kvalitetniji, nismo gubili glavu ni nakon 0:1, pa smo na kraju upisali zasluženu pobjedu. Momci zaslužuju čestitke“, rekao je nakon meča trener Sarajeva, pohvalivši nastup Miloša Stojčeva koji je danas vjerovatno odigrao posljednji meč u dresu Sarajeva.

“Miloš Stojčev je veliki čovjek i veliki igrač“, rekao je Uščuplić, najavivši meč narednog kola u kojemu će Sarajevo u još jednom derbiju ugostiti Zrinjski.

“Igrat ćemo isto kao i danas. Teren i termin odigravanja će biti povoljniji, pa se nadam još boljoj igri“, rekao je na kraju.

Davor Mladina na drugoj strani nije sijao od sreće. Njegov tim je imao rano vodstvo, ali su u nastavku igrači Širokog Brijega potpuno zakazali i golu domaćina zaprijetili tek u samom finišu preko Kožulja.

“Nije bio plan da se povučemo. Nastojali smo ih držati daleko od gola, ali pod ogromnim pritiskom nismo uspjeli. Promijenili smo sistem igre, ali nam ni to nije donijelo boljitak. Na kraju ne mogu biti zadovoljan“, izjavio je Mladina, najavivši derbi protiv Željezničara u narednom kolu:

“Utakmica će biti slična današnjoj. Nadam se da ćemo biti bolji nego danas i pobijediti Željezničar“, dodao je Mladina.