Važan igrač Vukova
0

Dženan Durak produžio ugovor s Olimpicom

Klix.ba
Dženan Durak (Foto: Olimpic.ba)
Dženan Durak (Foto: Olimpic.ba)
Dženan Durak, mladi reprezentativac BiH, u ponedjeljak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpicom. Durak je bio veoma bitna karika u sastavu Vukova, ali je zbog povrede sa terena odsustvovao gotovo devet mjeseci. Povreda je prošlost, a u posljednje vrijeme lagano zauzima svoje mjesto u timu.

Aktuelni ugovor Duraku ističe tokom ljeta, pa u premijeligašu s Otoke nisu ništa prepustili slučaju. Durak je produžio vjenost na još dvije godine.

"Drago nam je da smo nakon Miloša Vidovića i Harisa Harbe, uspjeli sa još jednim kvalitetnim igračem produžiti saradnju. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo i očekujemo da će Durak u budućnosti biti jedan od važnijih igrača za naš tim", kaže Nermin Demirović, direktor Olimpica.

U Olimpicu su se osvrnuli i na praksu prema kojoj sve češće pojedini igrači vežu za Olimpic.

"Već smo se navikli na to da smo postali atraktivni za igrače, pa se svakih malo pojavi neko novo ime. Sada se u medijima pojavila informacija da smo sve dogovorili sa Milošem Galinom iz Gračanice. Uz svo poštovanje prema tom momku, moram naglasiti kako nismo upoznati s njegovim kvalitetima", naglašava Demirović.