Nogomet
80

Džemal Berberović odigrao 200. meč u dresu Sarajeva

Klix.ba
Džemal Berberović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Džemal Berberović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Džemal Berberović, na jučerašnjoj ligaškoj utakmici protiv Viteza, u kojoj je Bordo klub slavio pobjedu rezultatom 3:1, upisao je svoj 200. nastup u dresu prvog tima Sarajeva.

Berberović je u igru ušao pet minuta prije kraja utakmice, zamijenivši Emersona, a upravo je svojom preciznom asistencijom u posljednjim trenucima utakmice za Amera Bekića napravio doprinos u novoj pobjedi Bordo kluba.

"Osjećam se prelijepo poslije ovog jubileja i presretan sam zbog toga što sam sakupio 200 utakmica u klubu u kojem sam ponikao i odrastao. To je velika stvar za svakog igrača i nastojati ću dok sam tu da odigram što više utakmica, da se ta brojka poveća. Svakom igraču treba predstavljati čast što nosi ovaj dres", kazao je Berberović za zvanični klupski sajt, dodavši:

"Dugo vremena sam igrao u inostranstvu, da sam cijelu svoju karijeru igrao u klubu kojeg volim najviše, ta brojka bi bila i znatno veća. Ako me zdravlje posluži, nadam se da ću odigrati još nekoliko utakmica u dresu voljenog kluba".

Svoj debi u dresu prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo Berberović je upisao 14. avgusta 1999. godine protiv Đerzeleza na Koševu, a u svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri nastupao je za klubove poput Bayera, Litexa, Denizlispora, Duisburga i Kubana.

Noseći dres "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 45 utakmica, a priliku za naredni nastup u Bordo dresu Berberović će imati nadolazećeg vikenda, kada na Koševu gostuje Željezničar.

"Utakmica nam dolazi u pravo vrijeme. Odigrali smo posljednje četiri utakmice jako dobro, ostvarujemo pobjede i igramo bolje i bolje kao kolektiv. Nadam se prije svega dobroj utakmici, a uz Božiju pomoć i podršku naših navijača, vjerujem da možemo ostvariti pobjedu", dodao je Berberović.

Sarajevo dočekuje Željezničar u nedjelju, 24. aprila sa početkom u 17 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".