Nogomet
242

Džeko dva puta zatresao mrežu Leicestera, poraz Chelseaja

Klix.ba
Edin Džeko (AFP)
(Foto: AFP)
Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je dva gola u večerašnjoj utakmici svog tima Manchester Cityja protiv Leicestera koju su odigrali u okviru četvrtfinala kupa Capital One. City je slavio rezultatom 3:1.

City je u ovoj utakmici poveo već u 8. minuti golom Kolarova, a onda je uslijedio Džekin niz.

Džeko je prvi put zatresao protivničku mrežu u 41. minuti, šutiravši loptu u gornji desni ugao gola Schmeichela. Asistent pogotka bio je James Milner.

U 53. minuti naš Dijamant je ponovo postigao pogodak. Šutirao je Džeko desnom nogom iz centra i pogodio donji lijevi ugao. Asistent pogotka za 3:0 bio je ponovo Milner.

Prethodno je u Džeko imao dvije dobre prilike, u 22. i 51. minuti, no golman domaćeg tima je to odbranio.

Iako su i igrači Leicestera imali nekoliko prilika, do gola su došli tek u 77. minuti preko Dyera, te smanjili vodstvo dominantnog Cityja na 3:1, što je bio konačan rezultat.

Nesretan poraz Chelseaja

Dramatična je bila utakmica Sunderlanda i Chelseaja koja se razriješila u produžecima i na kraju je pobjednik bio domaćin koji je slavio 2-1.

Treba reći kako je Chelsea bio prilično nesretan u ovom meču jer je primao golove u pretposljednjim minutama osnovnog dijela utakmice, te drugog produžetka.

Chelsea je vodio autogolom Leeja Cattermolea (uz saradnju s Lampardom) i tih je 1-0 stajalo sve do 89. kada je izjednačio Fabio Borini. Otišlo se u produžetke, u čijem je smiraju, u 119. minuti, strijelac za konačno slavlje Sunderlanda bio Sung-Yueng Ki.

Podsjetimo da su ove dvije ekipe nedavno igrale u prvenstvu, te da je tada Chelsea kao gost slavio 4-3.

Capital One Cup, četvrtfinale:

Leicester - Manchester City 1-3 (Dyer 77 / Kolarov 8, Džeko 41, 53) Sunderland - Chelsea 2-1 poslije produžetaka, 1-1 (Borini 89, Ki 119 / Cattermole 46-ag) Tottenham - West Ham (srijeda) Stoke - Manchester United (srijeda)