Odgovarao na pitanja
10

Džeko: Žalim za utakmicama protiv Lyona i Lazija

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Napadač Rome Edin Džeko odgovarao je danas na pitanja navijača rimskog kluba, koji su preko zvanične stranice imali priliku postaviti nekoliko zanimljivih pitanja.

Posebno interesantno bilo je pitanje jednog navijača kojeg je interesovalo da li postoji neka utakmica ove sezone za kojom Dijamant žali.

"Žalim za dva susreta. Prvi je revanš protiv Lyona u Evropskoj ligi, a drugi je prvi meč u polufinalu Kupa Italije protiv Lazija", rekao je Džeko.

Podsjetimo, Roma je ispala od oba pomenuta rivala, a posebno je bolno bilo prizemljenje protiv gradskog rivala, ponajviše zbog poraza rezultatom 0:2 u prvoj utakmici.

Džeko je istakao da je bilo veoma lijepo postići dva gola protiv jednog od najvećih klubova na svijetu kao što je Milan te da je presretan zbog pobjede na San Siru od 4:1 u nedjelju.

Također, kapiten bh. reprezentacije je rekao da mu je najbolji cimer u Romi bio Zukanović te da su Szczesny i Manolas najzabavniji u svlačionici Vučice.

Jedno od pitanja bilo je koji je omiljeni film strijelca Serije A, na šta je Džeko odgovorio "Ničija zemlja", dok je podvukao da mu je idol Ševčenko.

Podsjetimo, Džeko je trenutno povrijeđen i propustit će naredni susret kojeg Roma ovog vikenda igra protiv Juventusa.