Ekskluzivno
224

Džeko za Klix.ba: Roma je moja porodica, dat ćemo sve za izlazak iz krize

Piše: D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kada je riječ o bh. nogometašima i njihovim transferima, najviše pažnje je u januaru privukao kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko koji je usko povezivan s Chelseajem. Ipak, on je ostao u Romi, a za portal Klix.ba je u ekskluzivnom razgovoru govorio o toj ponudi i razlozima ostanka u Rimu te o aktuelnoj sezoni.

Chelsea je bio veoma zainteresovan za Džeku, menadžer Plavaca Antonio Conte nije krio da želi Dijamanta u napadu svog tima, no, Edin je ipak ostao vjeran Romi. Za to ima nekoliko razloga, a otkrio je njemu najvažnije.

"Istina je da su se pregovori vodili i to je sve što mogu reći o toj temi. Bilo je mnogo špekulacija, neistina pa čak i pomalo smiješnih tvrdnji, a meni je zaista laskalo interesovanje Chelseaja, kluba koji veoma poštujem i cijenim. Međutim, tokom posljednjih nekoliko sedmica je ispričano toliko priča o mom odlasku iz Rome, a ja sam i danas tu. Na kraju svega, sretan sam što ostajem u Romi, jer Rim je postao moj dom i neizbrisiv dio mog života. Od prvog dana sam u Rimu prihvaćen na nestvaran način i to nikada ne mogu i neću zaboraviti, a za ovaj grad me vežu i neki od najsretnijih trenutaka u životu. Ovdje sam prvi put osjetio sreću očinstva kada se rodila moja Una, a u Rimu se rodio i moj sin Dani. Ovaj grad je sada dio mog života i uvijek će to biti", izjavio je Džeko za portal Klix.ba i tako definitivno okončao sagu o Chelseaju.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Roma se nakon 22 odigrana kola u talijanskoj Seriji A nalazi na petom mjestu s 41 osvojenim bodom, a u osmini Lige prvaka će igrati protiv Shakhtara. Ipak, u posljednjih šest ligaških utakmica ne zna za pobjedu. Sjajni napadač vjeruje da će se to promijeniti.

"Činjenica je da nismo dugo slavili pobjedu, što je veoma frustrirajuće za nas. U nekoliko utakmica nismo imali ni dovoljno sreće, ali vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se izvučemo iz krize. Svi radimo naporno kako bismo se što prije vratili na pobjedničku stazu, ali ide nam teško. Međutim, imamo kvalitet i uvjeren sam da je pitanje trenutka kada ćemo izaći iz negativne serije i pronaći pobjednički ritam", rekao je kapiten Zmajeva.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Edin je bio prvi strijelac Serije A u prošloj sezoni, ova je nešto slabija, no, iznad individualnih performansi su rezultati tima. Loše rezultate teško podnosi.

"S obzirom na prošlu sezonu u kojoj sam bio prvi strijelac lige, ova je nešto lošija na individualnom planu. Međutim, mene uvijek interesuje ekipa, a ne moj lični uspjeh. Ne mogu pričati o sebi, ako znam da ekipi ide loše, jer ja sam dio tima i zajedno sa saigračima slavim pobjede i tugujem zbog poraza", kazao je Džeko.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

On je ostavio sve špekulacije iza sebe te je u potpunosti fokusiran na Romu.

"Vjerujem da je još mnogo lijepih trenutaka ispred nas i da ćemo zajedničkim snagama i vjerom u bolje sutra uspjeti ostvariti sve naše ciljeve. Roma je moja porodica i sretan sam što ću i dalje nositi dres Vučice. Pred nama je puno izazova i dat ćemo sve od sebe da uspijemo ostvariti zacrtane ciljeve. Bit će teško, ali se nećemo predati", završio je Džeko.