Nogomet
4

Džeko: Volio bih vidjeti Wolfsburg u Ligi prvaka

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Bosanskohercegovački napadač Manchester Cityja Edin Džeko osvrnuo se u razgovoru za Kicker na svoj nekadašnji klub Wolfsburg s kojim je u sezoni 2008/09. senzacionalno osvojio Bundesligu.

Otad Vukovi više ne uspijevaju približiti vrhu elitnog njemačkog razreda, a Džeko za to krivi pritisak.

"Navijači su očekivali ponavljanje naslova, ali to je bilo vrlo teško. Nakon tog ludog trijumfa pojavila se euforija u gradu što je automatski povećalo pritisak na tim u godinama koje su slijedile", kazao je bosanski nogometaš.

Džeko smatra da nije loše što su u današnjoj ekipi ostali samo Diego Benaglio, Marcel Schäfer i Makoto Hasebe od igrača koji su prije četiri godine osvojili prvenstvo.

"To je šansa za Wolfsburg jer se većinu današnjih igrača više ne gleda kroz prizmu ondašnjeg uspjeha", dodao je Džeko koji posebno kvalitetnim smatra vezni red momčadi Dietera Heckinga.

"Kad pogledate kakvi su igrači u veznoj liniji, onda Wolfsburg mora stvarati puno prilika. Caligiuri, Perišić, Diego, Koo, Vieirinha i mladi Arnold - s njima trener ima pravi kvalitet, ali i teškoću u biranju sastava. Volio bih kad bi Wolfsburg uskoro ponovno zaigrao u Ligi prvaka. Budimo iskreni, s kvalitetom kakav ima, Wolfsburgu ne bi smio završavati od osmog do 15. mjesta kao prijašnjih sezona", zaključio je 27-godišnji reprezentativac BiH.