Nogomet
243

Džeko: Veselim se novom Adidasovom dresu na Mundijalu

Klix.ba
Nezvanična verzija mogućeg izgleda dresova i ostalih odjevnih predmeta
Nezvanična verzija mogućeg izgleda dresova i ostalih odjevnih predmeta
Kompanija Adidas danas je zvanično objavila da će biti sponzor bh. nogometnim reprezentacijama. Tako će naslijediti Legeu koja je do sada oblačila sve nogometne reprezentacije naše zemlje.

Ugovor između Nogometnog saveza BiH i ove njemačke kompanije počinje 1. juna kada će se u prodaji naći i novi dresovi bh. selekcija. Tri dana kasnije, u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, izabranici Safeta Sušića će odigrati prvu utakmicu u novim dresovima čiji izgled još uvijek nije poznat.

"Adidas već ima saradnju sa bh. reprezentativcima Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem i kapitenom Emirom Spahićem", naveli su u današnjem saopštenju iz ove kompanije.

Kako je kazao Calus-Peter Mayer, jedan od čelni ljudi Adidasa u oblasti marketinga, za njih je ovo veliki dan.

"Adidasovi dresovi u kojima će igrati reprezentacije na Svjetskom prvenstvu su do sada najnapredniji i najlakši", kazao je Mayer.

Elvedin Begić, predsjednik NS BiH, kazao je da je ponosan što će Savez sarađivati sa uglednim brendom kao što je Adidas. Oglasio se i bh. reprezentativac Edin Džeko.

"Veselim se novom Adidasovom dresu. Za mene su uvijek su proizvodili odlično kopačke i veselim se što ću nastupati u dresu koji oni proizvode. Nadam se da će nam biti inspiracija za što bolji rezultat u Brazilu", kazao je Džeko.

Detalji ugovora nisu poznati, a spekuliše se da će Adidas opremati bh. reprezentacije u narednih četiri godine.