Kapiten Vučice
2

Džeko: Velika je šteta što Roma godinama nije ništa osvojila, nadam se da će se to promijeniti

E. B.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome su posljednji trofej osvojili prije 11 godina kada su osvojili Kup i Superkup Italije, a Edin Džeko smatra kako Vučica zaslužuje nove trofeje.

Kapiten Rome je u razgovoru za Athletic istakao kako Roma "raste iz dana u dan".

"Velika je šteta što ovakav klub godinama nije ništa osvojio. Nadam se da će se to promijeniti, jer ovaj klub zaslužuje osvajati trofeje. U ovom klubu je sve posloženo na vrhunskom nivou, samo nam treba taj posljednji korak: osvajanje trofeja. Uz svaki osvojeni trofej klub sebi zadaje još više ciljeve i tako napreduje", rekao je Džeko koji je 2015. godine stigao u Romu.

"Klub je mnogo narastao u posljednje četiri godine. Svakog dana je sve veći i veći", poručio je Džeko kojeg su mnogi vidjeli na izlaznim vratima Vučice na kraju prošle sezone nakon nešto slabijih partija usljed kojih je znao dobijati i zvižduke s tribina.

"To je nogomet. Nekada zabijaš i svi te vole. Onda ne postigneš gol u tri-četiri utakmice i svi te mrze. To možda teško pada mladim igračima. Sto posto sam siguran da nije isto kada zvižde meni i kada zvižde nekom od naših mladih igrača poput Justina Kluiverta.

Džeko je postao kapiten Rome nakon što su tu ulogu imali velikani i rođeni Rimljani poput Francesca Tottija, Danielea de Rossija i Alessandra Florenzija.

"To je velika privilegija. Nosim kapitensku traku nakon Tottija i De Rossija koji su najveće legende ne samo Rome, već i Italije. Tim više je ovo još veća obaveza za mene. Ali, spreman sam za to", rekao je Džeko.