Turnir u malom nogometu
0

Džeko u Splitu igra sa Mijatovićem i Pepeom?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema informacijama hrvatskih medija, Edin Džeko, reprezentativac BiH i napadač Wolfsburga mogao bi nastupiti na tradicionalnom splitskom malonogometnom turniru "Četiri kafića".

U Spaladium Areni bi učešće trebali uzeti i odbrambeni igrač Reala i portugalski reprezentativac Pepe kojeg smo imali priliku gledati u utakmicama baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Na turniru će učestvovati pregršt nekadašnjih nogometnih asova sa prostora bivše Jugoslavije poput Predraga Mijatovića, Davora Šukera, Roberta Prosinečkog, Roberta Jarnija.

Organizatori turnira, osim što pregovaraju sa našim reprezentativcem, u Split planiraju dovesti Roberta Baggia, Paticka Bergera i mnoga druga velika imena.

Svoj dolazak na turnir su već potvrdili Darijo Srna, Boris Živković, Zlatko Zahovič, Vedran Runje, Igor Štimac, Ivica Vastić. Od igrača sa područja naše zemlje, na turniru će igrati Almir Turković, veliki majstor malog nogometa te Blaž Slišković, bivši selektor BiH i nekadašnja zvijezda Hajduka.