Nogomet
30

Džeko: U Rigi će nam nedostajati Misimović i Vranješ

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na trećem pripremnom treningu pred utakmicu s Latvijom, selektor Safet Sušić može računati na golmana Asmira Begovića te Ervina Zukanovića.

Edin Džeko, napadač Manchester Cityja, osvrnuo se na sinoćnju pobjedu Latvije nad Turskom u prijateljskom meču, koji su protivnici Zmajeva dobili rezultatom 3:0.

"Ne trebamo na to obraćati pažnju. Mislim da je najbitnije da se koncentriramo na sebe i da ne bude neželjenih povreda, kao što je to bio slučaj sa Zvjezdanom Misimovićem i Ognjenom Vranješom", kazao je Džeko.

Dijamant je dodao da će utakmica protiv Latvije u Rigi biti veoma teška.

"U tu utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno nezavisno od jučerašnjeg rezultata Latvije i Turske", rekao je Džeko.

U dvije prijateljske utakmice koje su Građani u SAD-u igrali protiv Chelseaja Džeko je postigao tri gola i upisao asistenciju.

"Ja sam prezadovoljan. Iako su bile prijateljske utakmice igrali smo protiv ekipe kakva je Chelsea. Uvijek je dobro ostaviti dobar utisak", dodao je prvi strijelac kvalifikacija.

On je dodao da je predstojeća utakmica protiv Latvije jedna od najbitnijih i da je igrači tako moraju shvatiti.

"Svaka utakmica je na svoj način bitna. Prethodno je to bila Grčka i uspjeli smo napraviti bodovnu razliku. Tu pobjedu protiv Grka moramo potvrditi pobjedom protiv Latvije", dodao je Džeko te kazao da će povrijeđeni Misimović mnogo nedostajati reprezentaciji u Rigi.

"O tome ne trebamo mnogo pričati. Miske će nam nedostajati baš kao i Ogi, koji je odlično odigrao u posljednjim utakmicama reprezentacije", kazao je Džeko na kraju.

Selektor Safet Sušić u narednim danima očekuje dolaske Sejada Salihovića, Vedada Ibiševića, Miroslava Stevanovića, Emira Spahića i Elvira Rahimića, čime će reprezentacija biti kompletirana.