Dvije ikone Fenera
108

Džeko u Istanbulu ručao sa legendarnim Zmajem, navijači Fenerbahčea u ekstazi zbog susreta

S. G.
Edin Džeko danas se u Istanbulu družio s bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Elvirom Baljićem, koji je najveći trag u karijeri ostavio upravo u Fenerbahčeu.

Bivši i sadašnji član istanbulskog velikana iskoristili su prelijep dan u gradu na Bosforu kako bi ručali u jednom restoranu gdje su razmijenili iskustva.

Susret su ovjekovječili fotografijom na Instagramu što je izazvalo pravu pomamu među navijačima Fenerbahčea kojima je bilo drago da na jednom mjestu vide ikone svog kluba.

Nekadašnji bh. reprezentativac je najveći dio karijere proveo upravo u Turskoj gdje pored Fenera igrao još za Bursaspor, Konyaspor, Ankaragucu i Istanbulspor u kojem je završio svoju nogometnu karijeru 2008. godine.

Nakon što je okačio kopačke o klin Baljić je nastavio živjeti u Turskoj gdje danas nerijetko gostuje kao stručni komentator na nekim tamošnjim televizijama.

Elvir Baljić je dres nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine oblačio na 38 utakmica u kojima je u 14 navrata tresao protivničke mreže.

Kao trener se okušao Karabüksporu i Tuzli City u kojoj je imao posljednji angažman u sezoni 2019./20.

Sigurno da će njegovi savjeti dodatno pomoći Edinu da bude još bolji u dresu svog novog kluba.

Dijamantu Turska itekako prija, a brojke govore same za sebe. Fener ima nestvarnih 17 vezanih pobjeda, a Džeko je na 13 mečeva zabio devet golova i namjestio njih sedam.