Nakon savršene utakmice
0

Džeko: U City smo došli zbog slave, a ne zbog novca

Totalsport
Džeko i Nasri slave gol protiv Tottenhama (Foto: AP)
Džeko i Nasri slave gol protiv Tottenhama (Foto: AP)
"Znam da i dalje nisam siguran u prvom sastavu", rekao je bh. nogometaš Manchester Cityja Edin Džeko nakon što je zabio četiri gola pri gostujućoj 5:1 pobjedi kod Tottenhama.

"Kad govore o Cityju, svi samo govore o novcu koji klub troši. Da, mi trošimo, ali troše i drugi. Mislim da smo pokazali protiv Tottenhama za šta smo sposobni. Kada igrate takav nogomet, osjećaj je čudesan. Svi bi željeli igrati tako", rekao je naš centarfor.

Džeko je bio pun hvale i za novog saigrača, ovosezonsko pojačanje iz Arsenala.

"Samir Nasri dokazao je danas da će biti fantastičan za nas. Namjestio mi je dba prva gola", rekao je Džeko.

"Mislim da kao ekipa možemo igrati još puno bolje i da se možemo poboljšavati iz utakmice u utakmicu. Uvijek se može bolje, mada se osjećam vrlo sretan što smo izvrsnost pokazali već na White Hart Laneu. Pobijediti ondje 5:1 nije mala stvar", rekao je Džeko.

Dok je Džeko igrao u napadu uz Argentinca Agüera, uz podršku ofanzivnih veznjaka Nasrija i Silve, Carlos Tevez i Mario Balotelli sjedili su na klupi.

"Nikome nije zagarantovano mjesto u ekipi. Zato i jesmo toliko jaki. Nemamo samo 11, već 22 dobra igrača, pa i više. Mogli bismo ove sezone odigrati više od 60 utakmica i zbog toga će biti prilika za sve", rekao je Džeko.