Bez pomirenja
29

Džeko trenirao odvojeno od ekipe, mediji tvrde da neće igrati ni protiv Verone

H. H.
Situacija komplikovana i nema naznaka kako bi problem mogo biti riješen (Foto:Sky Sport)
Situacija komplikovana i nema naznaka kako bi problem mogo biti riješen (Foto:Sky Sport)
Nakon dana odmora poslije utakmice sa Spezijom, nogometaši Rome vratili su treninzima, a odvojeno od ekipe trenirao je Edin Džeko.

Vučica se priprema za naredni ligaški meč protiv Verone u nedjelju navečer, a Corriere Della Sera tvrdi da će Džeko propustiti i taj meč.

Iako je zvanično objašnjenje prije utakmice sa Spezijom bilo da je kapiten Rome povrijeđen, italijanski mediji uveliko pišu o sukobu sa trenerom Paulom Fonsecom zbog čega ga je Portugalac "prekrižio".

Portuglaski stručnjak će zato ponovo u vrhu napada protiv Verone priliku dati Špancu Borji Majoralu, a čak ni vrijedna pobjeda protiv Spezije nije bila dovoljna da smiri tenzije između Fonsece i Džeke, koji će ostati van tima drugi uzastopni meč.

Štaviše, Džeko je na transfer listi, ali šanse da napusti Romu nisu veće od 10 posto, tvrdi Corriere Della Sera. Mnogi u klubu navodno rade na pomirenju kapitena i trenera, ali situacija je komplikovana i upućeniji u zbivanja u Romi su mišljenja da Dijamant mora napraviti prvi korak ukoliko želi da se strasti smire.

Džeko je ove sezone odigrao 15 ligaških utakmica za Romu i postigao je sedam golova, uz jednu asistenciju.