Postigao pogodak
58

Džeko: Teško je objasniti šta se desilo, možda smo svi mislima na Barceloni

Piše: K. H.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko ušao je s klupe i postigao pogodak u remiju Vučice protiv Bologne (1:1), a nakon meča je kazao da su igrači rimskog kluba pomalo razmišljali o meču protiv Barcelone koji ih očekuje sljedeće sedmice.

Džeko je u igru ušao u drugom poluvremenu, a bilo mu je potrebno samo 15 minuta da se upiše u listu strijelaca. Nakon meča, rekao je da su prvo poluvrijeme njegovi saigrači igrali sporo, a da je Bologna iz prve prilike postigla pogodak.

"Teško je objasniti šta je krenulo naopako. U prvom poluvremenu smo igrali sporo, bez kretanja, ali bez obzira na to stvorili smo nekoliko dobrih šansi. Bologna je imala jednu priliku i postigli su pogodak", rekao je Džeko, a nakon toga dodao:

"Schick nije postigao pogodak, ali nije bilo lagano. On je mlad i mora puno da igra. Na kraju smo osvojili važan bod, čak i ako mislim da smo izgubili dva", kazao je Džeko.

Nakon toga, Džeko se osvrnuo na duel protiv Barcelone koji Romu očekuje u sljedećoj sedmici.

"Možda je bio pogrešan stav, ali da smo pobijedili, niko se ne bi žalio. Možda smo svi malo mislima na Barceloni, ali smo svejedno morali postići još neki pogodak", završio je kapiten reprezentacije BiH.

Romu sredinom naredne sedmice očekuje duel protiv Barcelone u okviru četvrtfinala Lige prvaka