Prekinuo špekulacije
29

Džeko: Spalletti mi pomaže i kada me kritikuje, žao mi je što nećemo biti prvaci

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u razgovoru za "The Independent" istakao je da uživa veliko povjerenje svog trenera Luciana Spallettija iako su italijanski mediji nedavno špekulisali o njihovoj navodnoj svađi.

"Spalletti ima veliko povjerenje u mene i ja to osjetim. I kada me kritikuje, pomaže mi da budem bolji. Saradnja s njim daje mi mnogo samopouzdanja jer svakom napadaču je važno imati povjerenje svog trenera. Odmah je lakše igrati", rekao je Džeko.

Napadač Rome dotakao se i tekuće sezone u kojoj je Vučica trenutno drugoplasirana ekipa Serije A sa 75 bodova, dok je prvi Juventus sa osam bodova više.

"Igramo napadački nogomet i u ekipi imam nekoliko zaista vrhunskih saigrača. Tako je i meni lakše postizati golove. Žao mi je što vjerovatno nećemo biti prvaci iako ćemo osvojiti više od 80 bodova u sezoni. To je frustrirajuće, ali moramo čekati kikseve Juventusa i biti optimistični", istakao je Džeko.

Podsjetimo, Dijamant je ove sezone postigao 35 golova za Romu u svim takmičenjima te mu je potreban samo jedan pogodak da izjednači svoj lični rekord iz sezone 2008/09., kada se u dresu Wolfsburga 36 puta u sezoni upisivao u listu strijelaca.