Bio frustiran zbog poraza
0

Džeko se izvinio za ponašanje na utakmici s Bayernom

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: MCFC.co.uk
Edin Džeko (Foto: MCFC.co.uk
Bh. reprezentativac Edin Džeko se naljutio kada ga je trener Manchester Cityja izveo iz igre za vrijeme utakmice u okviru Lige prvaka protiv Bayerna. City je izgubio rezultatom 2:0.

Kako je objavljeno na oficijelnoj stranici Manchester Cityja, Džeko je spreman zaboraviti svoju ljutnju i frustracije zbog loše predstave i poraza od Bayerna na Allianz Areni. U ovoj utakmici je zamijenjen tokom drugog poluvremena, nakon čega je ljutito reagovao. Mancini ga je potom upozorio da se to više ne smije ponoviti.

"Svi su se odmorili i naspavali nakon utakmice s Bayernom. Znamo da smo mogli učiniti puno više, ali u nogometu ne možete dobiti svaku utakmicu", rekao je Džeko nakon prvog treninga poslije povratka iz Njemačke.

"Utakmica s Bayernom je sada iza nas. Razmišljamo pozitivno i radujemo se sljedećoj utakmici. Znam da sam loše reagovao nakon što sam zamijenjen. Razgovarao sam sa saigračima i trenerom. Izvinio sam se za svoju reakciju, a Mancini je prihvatio. Rekao je da je sve uredu i da se svi trebamo okrenuti sljedećoj utakmici. Bio sam nesretan jer smo gubili, a silno sam želio pobjedu. No, stvari nisu išle dobro. Zbog toga sam bio frustriran", izjavio je Džeko.

U sljedećem kolu City gostuje na "Ewood Parku" kod Blackburna. To je prilika za Džeku da postigne svoj sedmi ovosezonski gol u Premier ligi.

"Sjećam se kada sam dao gol prošle godine. Pobijedili smo uz veliku podršku nekoliko hiljada naših navijača. Nadam se da ćemo slaviti i u subotu", završio je Džeko.