Wolfsburg
0

Džeko procjenjuje da će ostati, McClaren baš i nije siguran

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
U razgovoru za njemački sportski sedmičnik Sport Bild nogometaš Wolfsburga i BiH Edin Džeko otkrio kako ima osjećaj da će ostati u Wolfsburgu najmanje još ovu polusezonu.

"Ostajem li? To je pitanje u rukama vodstva kluba. Kako se u ovom trenutku čini, ostajem", rekao je jasno 24-godišnji centarfor dodavši: "Iskreno, ne volim više nagađati. Prošlog sam ljeta dobio zabranu odlaska iz kluba dvije sedmice prije kraja prijelaznog roka. Dugo je to utjecalo na moje igre."

Na pitanje ima li činjenica da je ostao u Wolfsburgu nepovoljan učinak na njegovu karijeru, Džeko je kazao: "Ne znam je li to prednost ili mana za moju karijeru. Ali, da se razumijemo, nije da se štedim. Sve ovo vrijeme rado igram za Wolfsburg. Radi se samo o tome da imam san takmičiti se svake godine u Ligi prvaka."

Trener Wolfsburga Steve McClaren u razgovoru za Wolfsburger Allgemeine Zeitung izrazio je nadu, ne i uvjerenost, da će njegov kapiten ostati: "Nadamo se da će Džeko ostati s nama. On je napadač svjetske klase. No, svjestan sam također da u nogometu vrijede zakoni tržišta. Stoga ništa nije sto posto sigurno. Vidjet ćemo što će se dogoditi."

Ode li Džeko ove zime ili idućeg ljeta iz Wolfsburga, vodeća je želja sportskog direktora kluba Dietera Hoenessa hrvatski centarfor Kaiserslauterna Srđan Lakić.