Kapiten Zmajeva
348

Džeko: Primljeni gol pokazuje da nismo iskusni, u takvim situacijama se pravi faul

D. P.
Džeko je "stisnuo zube" i zaigrao uprkos povredi (Foto: T. S./Klix.ba)
Džeko je "stisnuo zube" i zaigrao uprkos povredi (Foto: T. S./Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ističe da ostaje žal zbog propuštene prilike da se savlada Crna Gora u Podgorici.
Zmajevi su rezultatom 1:1 remizirali protiv Crne Gore, a Edin Džeko je igrao od starta iako je imao problema s povredama proteklih dana.

"Mislim da sam ne samo ja, već su i ostali momci stisnuli zube. Kraj je sezone i čeka se odmor. Odigrali smo puno utakmica i to se vidjelo na kraju. Još jedna je ostala, treba stisnuti zube i odigrati", rekao je Džeko, a onda se osvrnuo na utakmicu protiv Crne Gore.

"Uvijek kažem, ako ne možeš da pobijediš, onda nemoj izgubiti pogotovo na strani. Rumuni su dobili Finsku, iako ih podcjenjuju. Grupa je ujednačena i svako svakoga može pobijediti", istakao je bh. kapiten.

Džeko je poručio da ostaje žal zbog odlične igre u drugom poluvremenu. Istakao je da se trebao praviti namjeran faul u trenucima kada su Crnogorci krenuli u kontru koja je rezultirala pogotkom za 1:1.

"Crna Gora je imala nekoliko šansi, ali totalno smo kontrolisali igru u drugom dijelu. Gol koji smo primili pokazuje da nema iskustva, jer se u ovakvim situacijama pravi faul na 70 metara od gola i ništa se ne desi", dodaje Džeko.

Napadač Intera je otkrio zamisli selektora Ivayla Peteva pošto je centralnog veznog nogometaša Radeta Krunića stavio u vrh napada.

"Krunić je igrao iza mene. Mijenjali smo dosta pozicija. Šteta što na kraju to nije donijelo tri boda, ali uzimamo bod i idemo dalje", dodao je Džeko.

Za kraj, kapiten Zmajeva je pozvao publiku da dođe u Zenicu u utorak i podrži nogometaše BiH protiv Finske.

"Još tri dana imamo da spremimo utakmicu. Igramo kući, pred svojim navijačima i nadam se da će doći u što većem broju jer momci to zaslužuju i ekipa to treba", zaključio je Džeko.