Bravo, majstore!
183

Džeko postigao gol u finalnoj borbi za titulu prvaka Turske

D. P.
Džeko na sjajan način završava uspješnu sezonu (Foto: Fenerbahče SK)
Džeko na sjajan način završava uspješnu sezonu (Foto: Fenerbahče SK)
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je gol u posljednjem kolu turske Superlige protiv Istanbulspora za vodstvo svog Fenerbahčea rezultatom 1:0 na samom startu utakmice.

Fenerbahče i Galatasaray do posljednjeg kola bore se za titulu prvaka Turske, a Galati je potrebno da osvoji najmanje jedan bod na gostovanju Konyasporu i osvojit će trofej u Superligi.

S druge strane, Fenerbahče čeka poraz Galatasaraya i eventualnom pobjedom nad Istanbulsporom "ukrao" bi titulu u posljednjem kolu svom najvećem rivalu.

Fenerbahčeu dobro ide na današnjoj utakmici, a protiv fenjeraša na tabeli došli su u vodstvo već u osmoj minuti. Naš Edin Džeko postigao je gol za 1:0, a bio je siguran s bijele tačke.

[TWITTER]1794763157304746436[/TWITTER]

Prethodno je dosuđen penal nakon što je lopta u ruku pogodila jednog igrača Istanbulspora u svom kaznenom prostoru. To je za Džeku 21. gol u turskoj Superligi ove sezone, a ima i tri asistencije.

Gol možete pogledati ovdje.

Osim borbe za prvaka, u posljednjem kolu vodi se i borba za trofej najboljeg strijelca šampionata, a u posljednje kolo Mauro Icardi je ušao s tri gola prednosti na vrhu u odnosu na Džeku.