Pojasnio Italijanima
45

Džeko: Pogrešno ste me shvatili, moja izjava nije bila kritika upućena treneru

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas se oglasio putem društvenih mreža nakon što su njegove riječi nakon sinoćnje utakmice Lige prvaka protiv Atletica pogrešno shvaćene.

"Jučer je bila veoma teška utakmica. Bila je to borba za svaku loptu i ne krijem da sam želio veću ulogu. Nije nikad lako u ovakvim mečevima i zbog toga nisam bio sretan na kraju utakmice. Žao mi je što su moje riječi protumačene kao kritika. Smatram da nas trener Eusebio Di Francesco uči pravim stvarima i da ćemo uz njega napraviti rezultate koje želimo", napisao je Džeko na Instagramu.

Podsjetimo, Džeko je sinoć nakon meča dao zanimljivu izjavu, koju su u Italiji protumačili kao kritike prema novom treneru.

"Ekipa kao naša ne može igrati ovako posljednjih 20 minuta. Tačno je da nam treba vremena i strpljenja, ali važno je da smo večeras uzeli ovaj bod zbog samopouzdanja. Nisam previše puta dotakao loptu protiv Atletica. Nadam se da ću u narednim utakmicama imati više dodira, kako bih postigao i neki gol", rekao je Edin.

Inače, kapiten Zmajeva se nije naigrao previše u duelu protiv Atletica, a priliku za popravni imat će u 2. kolu na gostovanju u Azerbejdžanu protiv Qarabaga.