Nogomet
0

Džeko, Pjanić i Begović još jednom pokazali svoju humanost

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zvijezde bh. reprezentacije Edin Džeko, Miralem Pjanić i Asmir Begović su danas, u organizaciji Sportskih igara mladih, posjetili Centar za slijepu i slabovidnu djecu, gdje su se družili s polaznicima.

Iako veliki fudbaleri i zvijezde i u evropskim razmjerama, trojica bh. fudbalera još su jednom pokazali humanost i donijeli osmijehe na lica djece iz Centra.

Oni su djevojčice i dječake posjetili u okviru projekta "Govorimo o mogućnostima", čiji je cilj pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju, a koji realizuju UNICEF, USAID i Evropska unija.

Iz UNICEFA-a, koji je pokretač kampanje, ukazali su na važnost ovakvih događaja koji mogu pokazati kakve mogućnosti i potrebe imaju ova djeca.

"Prije dva mjeseca sam bio s ovom djecom i bio sam oduševljen njihovim mogućnostima. Trebamo im omogućiti normalan život i razvoj", kazao je Džeko, koji je ambasador UNICEF-a.

Njegov reprezentativni kolega Asmir Begović je također izrazio svoje zadovoljstvo učestvovanjem u projektu.

"Ovo je super početak i nadam se da će se mnogi drugi uključiti u ovakve projekte", kazao je Begović, ambasador Specijalne olimpijade.

Miralem Pjanić, ambasador Sportskih igara mladih, kazao je da je ponosan što može biti dio ovako lijepe priče te je dodao da su reprezentativci i u budućnosti spremni pomagati djeci s posebnim potrebama.

Zmajevi su iskoristili priliku za mini duel s djecom iz Centra, a igrali su sa zvučnom loptom, koja olakšava igru slijepoj i slabovidnoj djeci.