Novi herojski nastup
1.1k

Džeko ostao bez glasa dok je kapitenski vodio Zmajeve: Rezultat danas nije mogao izostati

D. P.
Novi sjajan nastup Džeke (Foto: E. M./Klix.ba)
Novi sjajan nastup Džeke (Foto: E. M./Klix.ba)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko prezadovoljan je pobjedom nad Crnom Gorom koja nam je omogućila osvajanje grupe u Ligi nacija.

Džeko je ponovo odigrao herojski meč. Kao kapiten predvodio je Zmajeve do velike pobjede, a igrao je u odbrani jednako kao i u napadu. Davao je ulogu svojim saigračima na terenu i tako pokazao da zasluženo nosi kapitensku traku.

"Malo se i promuklo, galami na ovog i onog. To je sastavni dio nogometa. Momci su dali svoj maksimum, sve od sebe da odigramo na najbolji mogući način jer je Crna Gora pokazala da nije nimalo naivna selekcija, posebno jer su dobili u gostima Rumuniju", rekao je Džeko.

Kapiten Zmajeva poručuje da se osjeti pozitivnija energija okolo ekipe te odnos između igrača i navijača.

"Prvi put se osjeća pozitivnija energija okolo ekipe, od navijača, novinara i to je dokaz za ovo danas. Navijači i momci, svi smo dali maksimum od prve minute i rezultat ne može izostati kao što je slučaj bio danas", dodaje kapiten Zmajeva.

Džeko je najavio da bi u Rumuniji šansu mogli dobiti i reprezentativci koji su manje igrali u posljednjim utakmicama.

"Nama je ova utakmica bila ključna. Treba biti realan, što se tiče rezultatskog značaja, nema veliko značenje Rumunija. Ipak, dobro je napraviti dobru seriju rezultata, ali tu je dosta momaka koji treniraju jako i neki igraju manje ili nikako. Sigurno je da bi bilo u redu da i oni dobiju šansu jer se pokazalo i danas kako su svi slavili", zaključuje naš kapiten.

Džeko je u šaljivom tonu dodao i da očekuje 100. gol u Seriji A odmah nakon reprezentativne pauze, a to je bio odgovor na pitanje nekadašnjeg reprezentativca BiH Marka Topića.