Nakon odigranog derbija
0

Džeko: "Očito je da je Ozil igrao rukom!"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Njemački mediji bruje o “slučaju Henry” na bundesligaškim travnjacima. Očito igranje rukom njemačkog reprezentativca Mesuta Ozila uzelo je gostujuću pobjedu Wolfsburgu kod Werdera.

Završilo je 2-2 u derbiju 14. bundesligaškog kola na Weserstadionu, a Ozil je rukom nesvjesno pomogao zaustaviti jednu loptu u napadu u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. Nakon te neregularnosti uslijedio je korner za domaću ekipu, iz kojeg je Per Mertesacker izjednačio na konačnih 2-2.

Sudac utakmice Günter Perl sve je jasno vidio:

  • Za mene ništa nije sporno. Lopta je Ozila najprije pogodila u lice. Ako se nakon toga i odbila u predio ruke, bilo je to slučajno. Sve je skupa prekratko trajalo da bi bilo namjere.

Napadač Wolfsburga Edin Džeko bjesnio je, međutim, na sučevu odluku.

"Korneru iz kojeg smo primili gol prethodilo je očito igranje rukom. To je vidio cijeli stadion. Da je sudac svirao, mi ne bismo primili gol", kazao je neutješni dvostruki strijelac za goste, koji je prvake na gostovanju kod osvajača kupa majstorski u vodstvo dovodio u 42. i 85. minuti.

  • Imam razumijevanja za bijes gostiju, ali mislim da se u danom slučaju nije radilo o namjeri, tako da se ne može niti govoriti o greški – izjavio je sportski direktor Werdera Klaus Allofs.

Ozil i Mertesacker spasili su sjajnu seriju bremenske momčadi. Werder u svim natjecanjima ne zna za poraz 21 domaću utakmicu u nizu.