Nogomet
82

Džeko: Ne mogu mirno spavati kad znam da su naši sugrađani ostali bez domova

Piše: A. Dž.
Bh. reprezentativci Edin Džeko, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović danas su u pratnji predsjednika Nogometnog saveza BiH, Elvedina Begića, posjetili Maglaj kako bi pružili podršku stanovništvu ovog grada koji je pretrpio ogromnu štetu usljed nezapamćenih poplava prošle sedmice.

Džeko i ekipa imali su priliku uvjeriti se u razmjere katastrofe koja je pogodila Maglaj, ali i brojne druge gradove i sela u našoj zemlji. Dijamant je na svom Facebook profilu napisao da znao da je situacija teška, ali je tek sada, kada je posjetio Maglaj, uvidio pravu sliku katastrofe "koja nas je se zadesila".

"Ne mogu mirno spavati znajući da su mnogi naši sugrađani ostali bez domova, bez krova na glavom, bez igdje ičega što su godinama stvarali i za što su živjeli. Ipak, svi ti ljudi i dalje imaju snage za podići glavu i nasmiješiti se, a mi svi zajedno moramo imati snage i strpljenja da im pomognemo, da što bezbolnije prebrode ovo što ih/nas je zadesilo. Danas se desilo njima, a sutra može bilo kome od nas, zato još jednom apelujem na sve dobre ljude da pomognu svima, kojima je ta pomoć prijeko potrebna, jer samo zajedničkim snagama možemo prevazići ovo što nas je zadesilo", napisao je Džeko.

Naš reprezentativac je dodao da su svi nogometaši svjesni šta se dešava, te da sve vrijeme razgovaraju i dogovaraju načine na koji će pomoći, "jer nam je to velika želja, ali i obaveza".

"Pomozimo svi zajedno našim sugrađanima u Bijeljini, Maglaju, Željeznom Polju, Orašju, Doboju i svim drugim gradovima koja su ugrožena jer tek sada predstoji prava borba", stoji u Džekinom postu na Facebooku.