Uoči utakmice sa Brazilcima
0

Džeko: Možemo se nositi sa najjačima, ne očekujte debakl

Sarajevo-x.com
Edin Džeko i Senijad Ibričić (Foto: Arhiv/Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Edin Džeko i Senijad Ibričić (Foto: Arhiv/Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Edin Džeko, napadač reprezentacije BiH, na svojoj web stranici je objavio kako s nestrpljenjem očekuje utakmicu s Brazilom. Također, Dijamant se zahvalio svima na nesebičnoj podršci tokom svih ovih sedmica koja mu je, kako kaže, davala snage da hrabro kroči dalje.

"Zbog Vas sam ponosan što sam Bosanac i Hercegovac", napisao je Džeko na svojoj web stranici.

Kako je izjavio, velika je stvar za reprezentaciju i našu zemlju što uopće igraju sa Brazilom.

"Vjerujem da će na terenu, ali i na tribinama biti pravi spektakl. Znam da će na tribinama biti veliki broj naših navijača, a ja se nadam da ćemo im se prikazati u najboljem svjetlu", izjavio je Džeko.

Uoči meča protiv Brazila, reprezentacija BiH ima nekoliko problema sa povredama ključnih igrača.

"Poznato je da Mujdža i Lulić ne mogu igrati i jako mi je žao zbog njih. Šteta je što neće imati priliku istrčati na teren protiv Brazilaca. Međutim, oni će biti naši aduti u kvalifikacijama i ako mene pitate, više bih ih volio spremne i zdrave u kvalifikacijama, nego sada", dodaje Dijamant.

U posljednje dvije utakmice Džeko je postigao dva gola. Kaže kako je sretan zbog toga ali, dodaje, nije nije isto kada igraš stalno i kada ulaziš pomalo.

"Kada si stalno na terenu uhvatiš neki svoj ritam i spremniji si za svaku narednu utakmicu, ali trener je taj koji odlučuje o sastavu. Uprkos svemu tome, nadam se da ću i u budućnosti uspjeti odigrati na visokom nivou, počevši od ovog meča protiv Brazila".

Džeko smatra kako je reprezentacija BiH jaka ekipa i da ne razmišlja o debaklu.

"Vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Pokazali smo da se možemo nositi protiv najjačih, a vjerujem da ćemo i protiv Brazila odigrati kvalitetan meč. Ovo nam je prva utakmica nakon poraza u Lisabonu i moramo dati maksimum naših mogućnosti, a s obzirom na to koliko nas je navijača dočekalo u St. Gallenu, uvjeren sam da ćemo imati fantastičnu podršku sa tribina. Zbog naših navijača, gdje god da igramo, uvijek se osjećamo kao kod kuće", kaže Džeko na kraju.