Nogomet
211

Džeko među igračima koji su iznevjerili Mancinija

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Bivši menadžer Manchester Cityja platio je cijenu katastrofalne sezone dobivši otkaz u sada već bivšem prvaku Engleske.

Tabloid The Sun je izdvojio osam igrača koji su iznevjerili Mancinija ove sezone, a to su Mario Balotelli, Samir Nasri, Javi Garcia, bh. reprezentativac Edin Džeko, golman Joe Hart, kapiten Vincent Kompany, Maicon i David Silva.

Ocjena The Suna je da je Balotelli pružao blijede partije ove sezone te postigao samo dva gola, što je na kraju rezultiralo njegovim sukobom sa Mancinijem na treningu te transferom u Milan u januaru.

Samir Nasri je davao 50 posto svojih mogućnosti, a sam je Mancini svojevremeno izjavio kako bi volio udariti Nasrija ako bi to dovelo do toga da igra onako kako umije, što je veoma razljutilo Francuza i podiglo tenzije među njima.

Bivši član Real Madrida Javi Garcia se jednostavno nije na najbolji način adaptirao na engleski stil igre. A bh. reprezentativac Edin Džeko i miljenik navijača Cityja, iako najbolji strijelac ekipe i pored toga što je na kašičicu dobijao priliku da igra, većinom je propuštao priliku da opravda Mancinijevo povjerenje kada bi zaigrao u startnoj postavi. Tabloid navodi da superzamjena nije uloga za igrača koji je plaćen 30 miliona eura te dodaju da to mišljenje dijeli i Carlos Tevez koji navodno ne cijeni bh. napadača.

Golman Joe Hart također nije bio na svom nivou, a netrpeljivost između njega i Mancinija je došla u septembru prošle godine kada ga je Talijan kritikovao nakon poraza od Real Madrida u Ligi prvaka.

Vincenta Kompanyja je povreda tri mjeseca odvojila od terena, a nakon što se vratio nije uspio biti onaj stari. I on je također imao nesuglasica sa Mancinijem.

Brazilac Maicon se čitavu sezonu borio sa povredom i nije se uspio nametnuti. Čak i kad je bio fit, Mancini je radije u igru stavljao Zabaletu nego njega.

A Španac David Silva nije bio ni sjena kreatora igre koji je bio među najzaslužnijim za titulu.