Oduzeta im pobjeda
118

Džeko ljut nakon velike sudijske greške: Ovo je nedopustivo i neprihvatljivo na ovom nivou

K. H.
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko bio je vrlo nezadovoljan nakon utakmice njegovog tima protiv Borussije M'gladbach jer je Vučice sudijskom greškom izgubila pobjedu u 93. minuti.

Roma je sve do sudijske nadoknade imala vodstvo od 1:0, a onda je sudija William Collum svirao nepostojeći penal za goste iz Njemačke, što je Stindl iskoristio i donio jedan bod Borussiji.

Nakon meča je Džeko bio vrlo nezadovoljan suđenjem jer je njegov tim nezasluženo ispustio tri boda.

"Bila je ovo velika greška koja se ne smije desiti na ovom nivou, sada imamo pet bodova i svašta se može desiti do kraja grupne faze. Da smo osvojili tri boda u ovoj utakmici sve bi bilo lakše. Rekao sam sudiji da pogleda lice Smallinga, pričao sam s njim i kazao mu da još malo sačeka te zbog toga smatram da je ovo neprihvatljivo. On je smatrao da je penal čist, a ja nisam htio da dobijem žuti ili crveni karton bez obzira što smo bili u pravu", kazao je napadač Rome.

Džeko je meč protiv Borussije igrao sa zaštitnim maskom, a kazao je kako ima manje probleme s pregledom, ali da je glava dobro, što je ujedno i najbitnije.

"Nemam baš najbolji pregled situacije, ali sam dobro i ono najbitnije, glava je dobro. Ovo je četvrti remi u nizu i danas smo zaista trebali pobjedu, zbog tri boda i zbog samopouzdanja, a u narednom kolu protiv Milana moramo dati sve od sebe kako bi stigli do tri boda", otkrio je Džeko.

Roma u narednom kolu Evropske lige igra protiv Borussije M'gladbach u gostima, dok će u Seriji A igrati protiv Milana.