Izgubili dva boda
59

Džeko ljut na saigrače: Dešavaju nam se neobjašnjive stvari

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko definitivno ne može biti zadovoljan činjenicom da je njegov tim imao prednost od 3:0 na gostovanju kod Atalante, a da su na kraju osvojili samo jedan bod.

Džeko je postigao prva dva pogotka za Vučicu, El Shaarawy je prije kraja prvog poluvremena povisio na 3:0, a iako se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno, Atalanta je jednim golom u prvom poluvremenu i s dva u drugom uspjela doći do jednog boda.

Strijelac prva dva pogotka za Romu smatra da je njegov tim nakon promašenog penala Zapate kod vodstva Rome od 3:2 trebao zatvoriti i završiti utakmicu, ali samo 30 sekundi nakon promašaja Zapata je postigao pogodak i poravnao na 3:3.

"Pogodak koji je Atalanta postigla u finišu prvog poluvremena im je dao potrebno samopouzdanje, oni su jak tim, ali mi u drugom poluvremenu nismo igrali i nismo uspjeli sastaviti dva-tri pasa u nizu. Tako ne možemo igrati. Promašen penal Zapate nam je trebao pomoći da zatvorimo utakmicu, a mi smo odmah primili pogodak, što je neobjašnjivo", rekao je Džeko.

Džeko je rekao da ne može objasniti zbog čega je Roma prestala s igrom u drugom poluvremenu i da ekipa koja vodi 3:0 mora upisati pobjedu.

"Ne znam kojim riječima opisati ovakvu crnu rupu u igri, vjerovatno nam treba više kvaliteta i hrabrosti, a kada vodiš 3:0, onda jednostavno moraš pobijediti na kraju", istakao je Džeko.

Džeko je s dva pogotka protiv Atalante stigao do brojke od četiri pogotka u ovoj sezoni Serije A, a i on je svjestan da u narednom periodu mora igrati puno bolje nego što je to ranije bio slučaj.

"Golovi su mi vratili samopouzdanje i osjećam se dobro, a nadam se da ću u narednom periodu biti mnogo bolji nego što je to ranije bio slučaj", iskreno je kazao Džeko.