Intervju za Romin sajt
20

Džeko: Kćerka Una mi je rekla da idemo kući u Rim, ovo je stvarno naš dom

K. H.
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko otkrio je da ima sjajan odnos sa svim saigračima, a posebno je izdvojio odnos s Rimljanima Alessandrom Florenzijem i Lorenzom Pellegrinijem koji su mu tokom čitavog ljeta govorili da će ostati u klubu.

Džeko je u intervjuu za zvaničnu stranicu kluba otkrio kakav odnos ima sa saigračima iz svlačionice, ali i šta su mu Florenzi i Pellegrini govorili tokom ljetne sage u kojoj se dovodio u vezu s prelaskom u Inter.

"Moji saigrači iz Rome su moji prijatelji, moja braća, a ne samo saigrači. Sve vrijeme dok se pričalo o mom odlasku, oni su mi govorili: 'Ne ideš ti nigdje, ostaješ u Romi'. Moram reći da imam sjajan odnos sa svim saigračima, a izdvojio bih Pellegrinija i Florenzija koji su mi svaki dan govorili da ću ostati u klubu i da neću promijeniti sredinu", rekao je Džeko.

Također, on je rekao kako mu je kćerka Una na jednom odmoru rekla da bi trebali ići kući u Rim, što je samo još jedan dokaz da čitava porodica Džeko ovaj italijanski grad gleda kao na svoj dom.

"Moja porodica i ja smatramo Rim našim domom, a posebno se to odnosi na moju suprugu koja je rođena u ovom gradu. Nedavno smo bili na odmoru, a kćerka Una je rekla: 'Idemo kući u Rim'", kazao je Džeko.

Nakon toga, on je otkrio kako mu je saigrač Alessandro Florenzi ponudio kapitensku traku, ali da je on to odbio.

"Florenzi mi je rekao da će mi dati kapitensku traku ukoliko ostanem u Romi, a kada sam potpisao novi ugovor, rekao mi je: 'Tvoja je'. Ipak, ja sam mu odgovorio da je on naš kapiten i da svi mi stojimo iza njega", otkrio je, između ostalog, Edin Džeko.

Roma će u prvom kolu Serije A igrati protiv Genove, a taj meč ujedno će i pokazati koliko Vučice može u novoj sezoni, odnosno da li mogu biti konkurenti u borbi za titulu prvaka ili eventalno za jednu od prve četiri pozicije.