Javnost i dalje na čekanju
0

Džeko još ne zna gdje će nastaviti karijeru

Sarajevo-x.com
Edin Džeko na press konferenciji u hotelu "Hercegovina" (Foto: Sarajevo-x.com)
Edin Džeko na press konferenciji u hotelu "Hercegovina" (Foto: Sarajevo-x.com)
Iako je javnost željno očekivala nove informacije, Edin Džeko danas ipak nije objavio gdje će nastaviti svoju nogometnu karijeru. Jedan od dragulja bh. nogometa na press konferenciji održanoj u Sarajevu izjavio je da će ta informacija biti poznata za desetak dana.

Nakon što su brojni veliki evropski klubovi, uključujući slavni Arsenal, Manchester United, Chelsea, Bayern i Milan iskazali svoje interesovanje za reprezentativcem Bosne i Hercegovine, danas (srijeda) Džeko je novinarima u hotelu "Hercegovina" na Ilidži izjavio kako su u toku pregovori sa Wolfsburgom, ali i "nekim drugim klubovima", ne precizirajući o kojima je riječ.

Današnje okupljanje medija Džeko je upriličio kako bi negirao glasine koje su se pojavile u javnosti u vezi njegovog transfera u engleski Chelsea i talijanski Milan, klub čiji je veliki fan.

Komentarišući kampanju "Dijete BiH" Džeko je istakao kako se rado priključio ovom projektu te da je s ponosom nosio znojnicu sa zastavom naše zemlje, nakon što je dobio odobrenje kluba.

Napadač bundesligaša Wolfsburga koji je ove sedmice proglašen i najboljim nogometašem lige u izboru igrača stigao je iz Tuzle, gdje je prespavao nakon što je u utorak bio dio zanimljivog nogometnog spektakla priređenog u Diviču kod Zvornika na kojem su se okupile zvijezde bh. nogometa porijeklom iz istočne Bosne.

U trenucima dok ovo pišemo popularni sportski web portal Goal.com pokrenuo je anketu za izbor najboljeg igrača Bundeslige. Osim Džeke, nominovani su Grafite (Wolfsburg), Franck Ribery (Bayern München), Mario Gomez (Stuttgart) te Josip Šimunić (Hertha Berlin). Glasati mogu registrovani korisnici portala.

Selektor Miroslav Ćiro Blažević okupio je nakon dolaska iz Istanbula igrače naše najbolje selekcije uoči revijalnog meča protiv selekcije novinara koja se igra u petak, 5. juna 2009. na stadionu Asim Ferhatović-Hase. Nakon toga slijedi prvi prijateljski susret naše reprezentacije protiv selekcije Omana, reprezentacije koja zauzima 80. mjesto na FIFA-inoj rang listi. Meč će se igrati u Nici.