Sjajna statistika
18

Džeko jedan od pet igrača koji su matirali Ter Stegena na Nou Campu u nokaut fazi

Klix.ba
Bh. napadač Edin Džeko jedan je od pet igrača koji su uspjeli postići pogodak golmanu Barcelone Andreu ter Stegenu u utakmicama nokaut faze Lige prvaka na stadionu Nou Camp.

Ter Stegen je do sada branio 11 utakmica za Barcelonu u nokaut fazi Lige prvaka na Camp Nou, primio je samo pet pogodaka te ima zaista izvanrednu statistiku kada je u pitanju ovo takmičenje.

Prvi pogodak u nokaut fazi Ter Stegen je primio u četvrtfinalu Lige prvaka za sezonu 2015/16 u meču protiv Atletico Madrida kada ga je savladao Fernando Torres, a sljedeću sezonu primio je pogodak od veznjaka Arsenala Mohameda Elnenyja u uzvratnoj utakmici osmini finala Lige prvaka.

Sljedeći pogodak Ter Stegen je primio od napdača PSG-a, Edinsona Cavanija, u legendarnom susretu kada je Barcelona nadoknadila zaostatak od 4:0 iz Pariza i pobjedom od 6:1 prošla u sljedeću fazu Lige prvaka.

Pogodak Ter Stegenu u nokaut fazi Lige prvaka postigao je i Edin Džeko u porazu Rome od Barcelone u prošlogodišnjem izdanju četvrtfinala Lige prvaka kada je Vučica poražena sa 4:1, da bi u uzvratu pobjedom od 3:0 ostvarila historijski plasman u polufinale.

Posljednji primljeni pogodak Ter Stegena na Nou Campu u nokaut fazi Lige prvaka je onaj iz osmine finala ovogodišnjeg izdanja kada ga je savladao nogometaš Lyona Lucas Tousart.