Hrvatski mediji o bh. dijamantu
0

Džeko je ono što su nekad bili Hase i Pape

Sarajevo-x.com
Foto: Drago Sopta/CROPIX
Foto: Drago Sopta/CROPIX
U intervjuu koji je rađen sa reprezentativcem BiH Edinom Džekom, novinar Jutarnjeg lista, uporedio je "bh. dijamanta" sa najvećim fudbalskim veličinama u BiH, napisavši da je Džeko danas ono što su nekad bili Asim Ferhatović i Safet Sušić.

Džeko je u razgovoru rekao da je Portugal favorit, ali da je fudbal igra u kojoj svako može pobijediti svakoga i da se može desiti čudo i BiH bude bolja od Portugala.

On je istakao da su naši reprezentativci bili zabrinuti kada su čuli da je Ronaldo ipak pozvan, ali da su svjesni da on nije jedina opasnost.

Na pitanje kakav bi rezultat BiH trebala ostvariti u Portugalu, Džeko je rekao da bi kapital bio postignuti pogodak u Lisabonu.

Sjajni napadač reprezentacije BiH i njemačkog Wolfsburga govorio je i o Ćirinoj magiji koja je uspjela ujediniti ljude u našoj zemlji.

Džeko je danas na meti najvećih svjetskih klubova poput Chelseaja i Milana, a nekad je za njega bio zainteresovan i zagrebački Dinamo koji je na kraju rekao da Edin nije materijal za njih. Naš reprezentativac je rekao da bi tada sigurno došao u Dinamo, a da mu je san zaigrati za "rossonere".