Alex McLeish
0

"Džeko je ipak izvan našeg dosega"

Totalsport
Da bh. reprezentativac Edin Džeko izaziva pažnju niza velikih klubova nije iznenađenje. Ali, iznenađenje je da ga je u svoje redove pokušao privući i slabašni Birmingham City.

Zanimanje je potvrdio i menadžer trenutno 17. momčadi Premier lige, Alex McLeish, ali odmah je i priznao:

  • Edin Džeko i Grafite su daleko od našeg dosega.

Birmingham je bacio oko na oba Wolfsburgova napadača i dva najbolja strijelca Bundeslige prošle sezone, ali njihova je cijena previsoka, a njihove ambicije sasvim sigurno su veće od prelaska u klub koji se bori za ostanak u Premier ligi.

No, to nije spriječilo glavnog Birminghamovog skauta Paula Montgomeryja da pogleda Džeku u Zenici na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koju je BiH igrala protiv Španije. Montgomery je razgovarao i s Džekinim menadžerima.

  • Džeko bi bio prava sreća za nas, ali koštao bi nas vjerojatno 40 miliona funti. Imao je fantastične zadnje dvije sezone i trenutno je izvan našeg dosega - prenose engleski mediji McLeishove riječi.

  • Grafitea bi bilo teško dovesti i zbog radne dozvole. Ali, on ima 30 godina, a ja mislim da nije pametno potrošiti deset ili 15 miliona funti na 30-godišnjaka - objasnio je McLeish situaciju oko Brazilca.